Train-de-trainers 'Ruimte voor jongens'

In de kinderopvang werken vooral vrouwen. Zij voelen niet altijd van nature aan hoe ze het beste met jongens en 'jongensachtig' gedrag kunnen omgaan. Jongens zijn vaker luidruchtig, bewegelijk en uitdagend en dat kunnen pedagogisch medewerkers al snel als storend en vervelend ervaren. Jongensgedrag wordt dan ook vaak gecorrigeerd en afgekeurd. Toch is het heel belangrijk dat ook jongens zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn in de kinderopvang.

In deze training krijgen deelnemers inzicht in de ontwikkeling en behoeften van jongens en hoe dit zich uit in hun gedrag. Vervolgens kijken de deelnemers hoe ze er voor kunnen zorgen dat zowel meisjes als jongens zich prettig voelen op het kindercentrum. Hierbij wordt enerzijds ingegaan op passende activiteiten, materialen en inrichting van de ruimte en anderzijds op het communiceren van de pedagogisch medewerkers richting jongens. De training is heel praktisch en interactief opgezet en er wordt gebruik gemaakt van diverse unieke videobeelden.


Train-de-trainers
Op 28 oktober a.s. organiseert Dana Trainingen een eenmalige train-de-trainerscursus. Hierin krijg je alle ontwikkelde materialen overgedragen waarna je er op jouw manier mee kunt werken. Je kunt workshops van een dagdeel gaan geven, maar ook trainingen van twee dagdelen. Er zijn diverse aanvragen voor in-company trainingen beschikbaar.


Praktische gegevens:
Datum: Woensdag 28 oktober 2015 van 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: Utrecht
Kosten: 650 Euro, btw vrijgesteld. Dit is inclusief training, lunch, uitgebreide reader, powerpointpresentatie met beeldmateriaal en vrijelijk gebruik van alle materialen.

Voor meer informatie: zie informatiesheet

Reacties van opdrachtgevers:


"De workshop is erg goed bevallen: 100% enthousiast, zowel de mensen van het KDV als van de BSO. De mensen die ik gesproken heb, vonden het heel leerzaam en leuk. Het was een echte eyeopener voor velen."

"Ik heb achteraf veel positieve geluiden gehoord over je workshop, het was allemaal erg herkenbaar voor ons. De 'sloopdoos' is al in de maak; een afgedankte mixer is het eerste slachtoffer! Ook het relativeren van het gedrag van mijn eigen zoon (schietspelletjes) is resultaat van je workshop. Ik heb het als uiterst waardevol ervaren."

Eerder werden trainingen of workshops 'Ruimte voor jongens' verzorgd voor onder andere: LOKOWO De Meern; KDV Altijd Lente; Stichting Kinderopvang Heerhugowaard; Okido Kinderopvang De Meern; SKRS Schagen; Via Futura; KOKO De Meern en tijdens diverse kinderopvangcongressen.

 

terug naar overzicht trainingen